America, plan revoluţionar în plină pandemie

America pune la punct un plan revoluţionar, în plină pandemie de coronavirus. Chiar Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii din Statele Unite, s-a decis să spună totul.

Obiectivul preşedintelui ales, Joe Biden, de a livra 100 de milioane de doze de vaccinuri pentru Covid-19 în primele 100 de zile ale preşedinţiei sale ”este absolut posibil”, conform Reuters.

Vorbind la emisiunea “Meet The Press” de la NBC, Fauci a spus că două noi vaccinuri, dezvoltate de companiile AstraZeneca şi Johnson & Johnson, ar putea fi prezentate foarte curând spre aprobare autorităţilor de reglementare. În acest mod, ‘ar creşte ritmul vaccinărilor.

”Suntem la săptămâni distanţă, nu la luni”, a spus acesta.

Americanii scapă mai devreme de pandemie?

Fauci a arătat că numărul mai mare de vaccinări, cuplat cu purtarea măştilor şi evitarea aglomeraţiei, va fi cea mai bună cale pentru ca Statele Unite să combată tulpina mai contagioană a noului coronavirus.

”Dacă vom putea vaccina marea majoritate a populaţiei, vom fi în formă foarte bună şi am putea învinge chiar şi mutaţia”, a spus Fauci.

Acesta a făcut remarcile pe fondul criticilor referitoare la ritmul prea lent la care sunt administrate vaccinurile pentru boala care a ucis peste 390.000 de oameni în Statele Unite.

Milioane de americani, vaccinaţi deja

Până în prezent au fost vaccinaţi aproximativ 10,6 milioane de americani, aproximativ jumătate din numărul la care spera preşedintele Donald Trump să se ajungă până la sfârşitul anului’. Preşedintele ales Joe Biden a declarat că accelerarea vaccinărilor va fi una dintre priorităţile sale, după învestirea sa în funcţie, pe 20 ianuarie.