Anshu Jain, fostul director executiv al Deutsche Bank, a fost răpus de cancer! Avea 59 de ani

Jain s-a născut în India și a fost primul non-european care a condus instituția germană. Tragica veste a fost confirmată recent de către familia lui, conform informațiilor transmise de reuters.com

În urma crizei financiare din 2008 și a crizei datoriilor europene care a urmat, Jain a împins Deutsche Bank să rămână „ultimul supraviețuitor” al Europei, în timp ce firmele americane au avansat în sectorul bancar mondial.

„Deutsche Bank deplânge moartea fostului său co-director general Anshu Jain, care s-a stins din viață în primele ore ale zilei de sâmbătă, la vârsta de 59 de ani, după o lungă și gravă boală.

Jain a jucat un rol crucial în dezvoltarea Deutsche Bank și a avut un rol esențial în construirea activității globale a companiei pe piețele de capital. El a fost numit în Consiliul de Administrație al Deutsche Bank în 2009 și a fost responsabil de divizia Corporate and Investment Bank începând cu 2010. Din 2012 până în 2015, a fost co-CEO”, a transmis Deutsche Bank.

A demisionat din funcție în anul 2015

Anii de expansiune în activități bancare de investiții riscante s-au dovedit a afecta banca, deoarece reglementările au făcut ca tranzacțiile complexe să fie mai costisitoare. În calitate de co-director executiv, el s-a străduit să reducă riscurile și să țină sub control o listă lungă de scandaluri care au dus la amenzi de miliarde de dolari.

De asemenea, acesta a demisionat din funcție în anul 2015 și a fost președinte al firmei americane de servicii financiare Cantor Fitzgerald din 2017.

În altă ordine de idei, amintim că Deutsche Bank, un important furnizor global de servicii financiare, a transmis că își oprește activitatea operațională în Rusia, drept răspuns la agresiunile militare ruse din Ucraina.

„La fel ca unii dintre colegii noștri internaționali și în conformitate cu obligațiile noastre legale și de reglementare, suntem în proces de oprire a activității noastre rămase în Rusia, în timp ce ne ajutăm clienții multinaționali non-ruși să își reducă operațiunile”, a transmis Deutche Bank, cea mai mare bancă particulară din Germania, relatează MediaFax.

Trebuie menționat că că Deutsche Bank s-a confruntat anterior cu critici usturătoare din partea unor investitori occidentali și politicieni europeni pentru legăturile pe care le are în continuare cu Rusia, după ce a spus că o plecare din Moscova ar fi contrară valorilor sale. Declarațiile vin în contextul în care alte bănci internaționale au decis să întrerupă legăturile cu Rusia.