Conform datelor publicate pe site-ul ANRE, costul mediu al gazelor la intrarea în sistemul de distribuţie (inclusiv serviciile de înmagazinare şi transport) este evaluat la 68,30 lei/MWH, faţă de 71,15 lei/MWh în primul trimestru, când au fost folosite şi gaze din import.

”Această valoare, valabilă începând cu data de 1 aprilie 2015, este inclusă în preţurile finale reglementate practicate de un număr de 38 de operatori economici din sectorul de gaze naturale, clienţilor casnici, din portofoliul propriu, care beneficiază de preţuri finale reglementate pe baza contractelor cadru”, precizează reprezentanţii ANRE.

Conform HG 5/2015, preţul de achiziţie a gazelor naturale din producţia internă pentru clienţii casnici şi producătorii de energie termică a fost stabilit la valoarea de 53,30 lei/MWh. Valoarea costului mediu unitar al transportului prin Sistemul Naţional de Transport a fost evaluată la 15 lei/MWh pentru perioada aprilie-iunie 2015, faţă de 10,16 lei/MWh, pentru perioada ianuarie-martie. (Sursa: Agerpres)