Începând cu după-amiaza zilei de duminică, vremea se va răci simțitor în București, vremea urmând să fie caracterizată prin instabilitate atmosferică, manifestându-se prin ploi torențiale, vijelii și grindină.

„Din după-amiaza zilei de duminică, 5 mai, şi până în dimineaţa zilei de 8 mai, gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor aduna cantităţi de apă însemnate, 15 – 25 l/mp şi izolat, posibil, peste 30- 35 l/mp”, se arată în prognoza ANM.

În zilele de duminică, și luni, 5-6 mai, temperatura maximă va fi de 23 de grade Celsius, luni dimineață putându-se înregistra și 12-13 grade Celsius. Vremea se va răci însă accentuat începând cu ziua de marți, când se vor putea înregistra în jur de 10 grade, pentru ca miercuri, mercurul din termometru să scadă chiar și până la 6-7 grade.