Ea a făcut această declaraţie la conferinţa de presă ce a urmat întâlnirii cu şefa guvernului norvegian, Erna Solberg, după ce a fost întrebată ce ar însemna în opinia ei ca o femeie să obţină preşedinţia SUA.

”Vom fi mai aproape de un echilibru” între femei şi bărbaţi în posturile de conducere, a spus Angela Merkel. Opinia ei a fost împărtăşită de Erna Solberg, care a considerat la rândul ei că o victorie a lui Hillary va fi ceva 'încurajator pentru multe femei' şi va arăta că 'politica nu este doar pentru bărbaţi'. De asemenea, şefa guvernului de la Oslo a subliniat că tot mai multe femei conduc guverne sau ţări.

Întrebată despre diferenţele pe care le-ar vedea între politica externă pe care o va promova Clinton faţă de cea a lui Trump, Angela Merkel s-a limitat să afirme că 'relaţia transatlantică' este esenţială pentru Germania.

”Astăzi este o zi importantă pentru democraţia în SUA. Astăzi votanţii vor decide. Aşteptăm rezultatele cu emoţie”, a mai spus şefa guvernului de la Berlin. (Sursa: Agerpres)