Cancelarul federal german Angela Merkel a declarat vineri, în timpul forumului economic din Stralsund, nordul Germaniei, că nu exclude posibilitatea creării, în perspectivă, a unei ample zone de liber schimb care să includă şi Rusia, informează sâmbătă Deutsche Welle.

"În perspectivă, vedem posibilă înfiinţarea unei ample zone de liber schimb, inclusiv cu Rusia", a declarat cancelarul federal al Germaniei. "Pas cu pas încercăm să ne apropiem de spaţiul economic comun – după cum a spus odată Vladimir Putin – care să se întindă de la Vladivostok la Lisabona", a adăugat Angela Merkel.

Potrivit Merkel, la ora actuală între Germania şi Rusia există probleme de ordin politic, care trebuie soluţionate însă prin intermediul discuţiilor politice.

În acest context, Merkel a subliniat că acordurile de asociere semnate de Republica Moldova şi Ucraina cu UE nu sunt îndreptate împotriva Rusiei.

Cu toate acestea, Merkel consideră prioritară punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk privind reglementarea situaţiei din Ucraina, chiar dacă acest lucru comportă anumite dificultăţi.AGERPRES