Joi a avut loc la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului summitul PPE. Prezenți au fost preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi al Parlamentului European, Antonio Tajani, dar și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, care s-a arătat profund impresionată de locul în care s-a petrecut evenimentul.

Angela Merkel a fost plăcut surprinsă de peisajele din România, în mod special de Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, respectiv Muzeul Astra.

Muzeul Astra din SIbiu este cel mai mare muzeu în aer liber din Europa.

„Doamna Merkel chiar m-a întrebat ce rol are Muzeul ASTRA. I-am spus că este un muzeu care prezintă întreaga civilizaţie rurală din România, dar şi multiculturalitatea specifică ţării, nu doar regiunii, adică avem şi exponate care au legătură cu civilizaţia europeană. A fost impresionată. M-a întrebat cât e de mare, i-am spus că e cel mai mare din Europa şi a spus: „Wow!”, a precizat directorul muzeului, Ciprian Ştefan.

„S-au scurs clipe istorice astăzi la Muzeul ASTRA. Liderii europeni au avut o întâlnire de lucru foarte importantă în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Vorbim despre un spaţiu care aminteşte oricui de rădăcini şi resurse sănătoase, punând pe prim plan valorile comune europene şi multiculturalitatea. Mai precis, un loc numai bun pentru decizii de viitor”, potrivit acestuia.

Muzeul ASTRA din Pădurea Dumbrava din Sibiu a fost astăzi gazda unui eveniment extrem de important pentru țara noastră. Invitații au putut admira peste o sută de meşteşugari din toată ţara, chiar în timp ce lucrau. Lucrările lor au fost o demonstrație pentru Ziua Europei, numită „Europa rurală”.