Producatorul roman  Angela Craciun a decis sa se retraga din proiectul  de film documentar “Wanted First Ladies” initiat de catre regizorul francez Joel Soler.

 

Hotararea acesteia a survenit in urma aparitiei unor divergente de viziune intre cei doi cu privire la abordarea personajelor si discursul public al filmului. Aceasta separare s-a produs dupa cateva luni de colaborare in care producatorul roman a facilitat, finantat si a participat la realizarea unei parti importante a continutului filmului, constand in interviuri cu o parte a personalitatilor ce vor fi portretizate in cadrul acestuia (Ion Ceausescu, fratele fostului dictator roman; Borislav Milosevici, fratele fostului lider iugoslav Slobodan Milosevici; Lucia Pinochet, sotia lui Augusto Pinochet; nepotul fostului lider comunist german Erich Honecker; Sandra Noriega, fiica Generalului Noriega extradat ieri din Statele Unite in Franta pentru executarea unei pedepse de 10 ani de inchisoare pentru trafic de droguri si spalare de bani).

 

Proiectul “Wanted First Ladies” ar urma sa prezinte publicului fata nevazuta a acelor doamne care, in ultima jumatate de secol, au influentat istoria lumii ca sotii ale unora dintre cei mai controversati lideri politici. Cu toate acestea, producatorul roman nu a renuntat insa la intentia de a  oglindi istoria recenta, urmand sa realizeze in perioada imediat urmatoare o serie de filme documentare despre viata privata si familiala a unor personalitati politice care au marcat istoria secolului trecut.