Funcționarii Primăriei Râmnicu Vâlcea au interdicție de a mai veni la muncă dacă nu sunt vaccinați anti-COVID sau să nu fac dovada că nu sunt infectați cu SARS-CoV-2, începând cu data de 1 octombrie 2021. Decizia a fost luată de primarul orașului municipiu al județului Vâlcea. Mai mult, edilul spune că și Guvernul ar trebui să recurgă în curând la aceste practici.

Angajații Primăriei Râmnicu Vâlcea, obligați să se vaccineze împotriva COVID-19

Astfel, persoanele angajate în Primărie vor putea veni la locul de muncă, doar dacă îndeplinesc următoarele condiții impuse de primar în pandemiei:

  • s-au vaccinat și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
  • prezintă rezultatul negativ la un test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore
  • prezintă rezultatul negativ al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore
  • dețin un document de la un medic de specialitate care atestă că nu li se recomandă vaccinul

Anunțul primarului după decizie

Primarul Mircia Gutău consideră că singura soluție pentru a proteja cetățenii este vaccinarea. Măsura este luata după ce în mai multe instituții publice au apărut cazuri de infectare COVID.  Primarul îndeamnă și reprezentanții altor instituții să adopte astfel de măsuri.

În cazul în care funcționarii publici refuză să se vaccineze sau să facă testul, ar putea fi mutați în funcții în care nu există relații cu publicul. Dorința primarului este ca rata de vaccinare în cadrul primăriei să ajungă la peste 90%, în prezent aceasta fiind de 70%.

Important de menționat este că testul nu va fi acoperit din bugetul primăriei. Doar vaccinarea se va face gratuit. Mircia Gutău consideră că aceste măsuri sunt luate în folosul cetățenilor și din respect pentru aceștia. Totodată, acesta îi încurajează și pe alți primari să adopte astfel de măsuri. Primarul este convins că și Guvernul va adopta o măsură asemănătoare în curând.

Sursa foto: Dreamstime