Situație critică la depozitul Kaufland de lângă Turda. Un număr de nouă persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus, în urma unor testări efectuate.

Potrivit informațiilor oferite de directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, persoanele infectate au legătură epidemiologică între ele, toţi cei testaţi pozitiv lucrând în acelaşi loc, scrie alba24.ro.

Cele nouă persoane bolnave de COVID-19 lucrează la depozitul hipermarketului Kaufland din Turda, unde muncesc persoane din localități din Alba, aflate lângă județul Cluj. Persoanele sunt din comunele Unirea, Noşlac şi din Ocna Mureş.

O persoană din Turda a fost primul caz depistat cu coronavirus, în rândul angajaților de la depozitul logistic al Kaufland, de lângă Turda. Numărul de persoane din Turda infectate cu cornavirus este de 261. Reprezentanții DSP Alba au transmis că 186 de persoane au fost declarate vindecate.

Trebuie menționat că în România, de la debutul pandemiei de COVID-19 şi până duminică, 17 mai, s-au înregistrat 16.871 de cazuri de coronavirus şi 1.097 de decese.

UPDATE Drept la replică

Kaufland România aduce următoarele precizări și solicită publicarea dreptului la replică după cum urmează:

Kaufland nu va divulga informații medicale despre angajați, acestea fiind date sensibile un caracter confidențial, conform GDPR și legislației privind respectarea dreptului la viață privată.
În orice caz, vă asigurăm că vom respecta toate procedurile autorităților și suntem în permanentă legătură cu acestea.
Facem toate eforturile în lupta cu acest fenomen global și am luat măsuri sporite de protecție.
Toate spațiile noastre sunt frecvent dezinfectate, sunt amplasate benzi de semnalizare a distanței de siguranță, iar personalul este dotat cu echipamente de protecție, dezinfectant de mâini gratuit, au mănuși de unică folosință, măști și, după caz, viziere și cunosc toate regulile de prevenție.

În depozit marfa este complet sigură, fiind recepționată și stocată în ambalaje primare, secundare și terțiare, care sunt înlăturate, ca parte a procedurii pentru protecția în alimentația publică, care include și alte norme riguroase de manipulare, păstrare și transport, în linie cu standardele internaționale de sănătate publică.