"Dacă ar fi să facem un total, 313 kilometri existenţi în România şi cu încă 638 care sunt în execuţie practic astăzi, fără ce înseamnă contractele care urmează să fie pregătite în parteneriat public-privat, putem spune că în 2013 România va avea o reţea de mai bine de 900 de kilometri de autostradă", a spus Boagiu în timpul prezentării sale care a durat aproape o oră.

Ea a arătat că sunt deja în revizuire documentaţiile pentru lansarea procedurilor în ceea ce priveşte autostrăzile Comarnic-Braşov-Făgăraş-Sibiu-Piteşti şi centura de sud a Bucureştiului, cu termen de execuţie până în 2016. "Pentru cei care vor să socotească, o pot face, dar îi invit politicos să execute şi ei autostrăzi în termene de 18 luni. Acestea sunt termenele în care sunt executate astăzi tronsoanele de autostrăzi", a adăugat Boagiu.

Ea a mai precizat că pentru accelerarea lucrărilor s-a luat decizia cu constructorii ca lucrările să se desfăşoare şi pe perioada de iarnă. Anca Boagiu a subliniat că imaginile prezentate demonstrează că aceste proiecte nu sunt invenţii, completând că vizitele la şantiere sunt normale pentru accelerarea proiectelor.
În plus, ministrul a susţinut că România are semnate, în prezent, contracte de finanţare cu Uniunea Europeană în valoare de 1,49 de miliarde de euro.
Sursa: Agerpres