Consultantul politic Cozmin Gușă a analizat la Realitatea TV informaţia privind discuția telefonică dintre Klaus Iohannis și Emmanuel Macron, în urma căreia s-ar fi stabilit că Laura Codruţa Kovesi va fi susținută de Franța pentru postul de procuror-șef european.

“La fel cum pe vremuri la teze și lucrări ne gândeam noi și când eram gânditori sugeam pixul, așa sunt acum fel de fel de „sugători de pix”, ei nu au nicio concluzie, dar rămân la aceeași atitudine, sa iasă treburile cum se cuvine. În cazul Kovesi, avem câțiva sugători de pix care își doresc ca doamna Kovesi să fie procuror general european, ca să nu încurce jocul politic intern. Doamna Kovesi, care nu e vreo zeiță, eu care am văzut filmări, înregistrări, nu pot să gândesc că ar fi vreo damă care ne rezolvă problemele în justiția nu numai din România, ci din Europa”, a declarat Guşă.

Potrivit lui Cozmin Gușă, “neputința lui Kovesi” se întâlnește cu “neputința președintelui Iohannis”: “Iohannis, fiindu-i frică de Kovesi, s-a gândit să îi obțină un post în Europa ca să nu deranjeze în campania electorală pentru prezidențiale. Cioloș stia treaba asta”, a mai precizat consultantul politic. Cozmin Guşă atrage atenţia că preşedintele Franţei a cedat probabil postul de procuror-şef european în urma unor înţelegeri economice: “Ce aliniament economic a cedat domnul Iohannis pentru a-l face pe Macron să nu mai susțină candidatura procurorului francez? Fraților, noi ne chinuim să o punem pe Kovesi în fruntea parchetului european, ca Iohannis să se simtă confortabil, contra a ce?! Ce elicoptere, ce avioane, ce achiziții?”

Vorbind despre alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, Cozmin Guşă a subliniat că totul este o manipulare a forţelor şi a serviciilor secrete care se află în spatele candidaţilor. “Nu sunt decât echilibrul forțelor externe, care se manifestă la candidatul USR-Plus, și echilibru forțelor interne plus serviciile secrete în cazul lui Iohannis, sau ofițerii acoperiți la Vasilica Viorica, care organizează un alt front de luptă, să o facă pe Dăncilă un „candidat redutabil” pentru jocul din turul 2 pe care îl va arbitra între Iohannis și candidatul USR-Plus, căci ea nu va reuși să ajungă în finală – și atunci acoperiții din jurul său vor avea grijă să își negocieze anumite funcții pentru turul 2”, spune Guşă.

Perioada rămasă până la alegeri va fi una agitată, crede Cozmin Guşă, care spune că lunile următoare vor fi “Cu ceva arestări. Văd următoarea perioadă politică cu ceva arestări. Cei care nu respectă regulile puse de „sugătorii de pix” din România – adică cei care gândesc, să nu înțeleagă lumea altceva, vor vedea ceva arestări, ceva dosare politice, ca să arătăm tuturor că România are democrație, ceea ce nu mai e de mult timp.”