Victor Ponta vrea să-l voteze pe Marcel Ciolacu la prezidenţiale. Nici Nicolae Ciucă nu e o soluţie rea, spune el

Va fi surpriză totală în acest an la alegerile prezidenţiale, consideră Victor Ponta. Românii nu vor mai fi puşi în faţa unei alegeri dificile, pentru că cele două partide din coaliţie îşi vor da mâna.

Mai exact, Victor Ponta crede că oamenii nu vor mai găsi pe lista de vot un candidat PSD şi un candidat PNL.

Cele două partide se vor înţelege şi vor merge la prezidenţiale cu un candidat comun, este de părere fostul premier.

Nu vor exista nici emoţii, pentru că acest candidat comun va câştiga, subliniază Ponta. El spune că l-ar vota cu mare bucurie pe Marcel Ciolacu, dacă el va fi alegerea coaliţiei. Şi Nicolae Ciucă ar fi o alegere bună, afirmă liderul ProRomânia.

„Cu siguranță, la cum se arată azi lucrurile, PSD – PNL vor avea un candidat comun care va câștiga. Dacă îl vor susține pe Marcel Ciolacu, m-aș bucura, eu l-aș vota.

Dacă vor decide să-l susțină pe Nicolae Ciucă, ok, bun și Ciucă. Dacă decid pe altcineva, aș vrea să știu și eu pe cine”, a spus Victor Ponta într-o intervenţie la România TV.

Victor Ponta
Victor Ponta / SURSA FOTO: Inquam Photos, Sabin Cirstoveanu

Iohannis îi lasă şi acum un gust amar lui Ponta: „Leneș mai mare n-am avut”

În continuare, Victor Ponta a vorbit şi despre nominalizarea pentru Primăria Capitalei. Ar putea fi Gabriela Firea (PSD), Sebastian Burduja (PNL) sau o altă persoană.

Ponta afirmă că îi cunoaşte pe cei doi şi pare să fie de acord cu aceste posibilităţi.

Pe de altă parte, el a readus aminte exemplul lui Klaus Iohannis. Cunoscut drept un primar foarte eficient la Sibiu, românii s-au înghesuit să-l voteze ca preşedinte. Mai ales „că neamțul e muncitor”, spune Ponta.

Ce a urmat apoi, a fost un adevărat dezastru, este de părere fostul prim-ministru, învins în alegeri de Klaus Iohannis. „Leneș mai mare n-am mai avut în România”, acuză el.

„La fel ca la Primărie, o cunosc pe Gabriela Firea, îl cunosc pe Sebastian Burduja, îi știu. Dar dacă vin cu altcineva… nu uitați că domnul Klaus Iohannis era cunoscut la Sibiu că e primar.

Nu știa nimeni cine e Klaus Iohannis. S-au înghesuit să-l voteze că neamțul e muncitor. Leneș mai mare n-am mai avut în România”, a mai declarat Victor Ponta.

Sebastian Burduja ar fi un candidat excelent pentru Primăria Capitalei, crede Ponta

Revenind la subiectul Primăriei Capitalei, preşedintele ProRomânia a subliniat iar că îşi doreşte ca PSD şi PNL să stabilească mai repede cine va fi eventualul candidat comun.

Bucureştiul trebuie să scape de Nicușor Dan, consideră Ponta. În acest moment, vorbim despre „un oraș murdar, aglomerat și subdezvoltat”. Trebuie adus un om cu viziune.

Victor Ponta îl laudă, în acest context, pe liberalul Sebastian Burduja. Fostul premier spune că a avut ocazia să-l vadă în străinătate pe actualul ministru al Energiei.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, Primaria Bucuresti
Sebastian Burduja / SURSA FOTO: Facebook

Şi a fost mândru să fie român în acele momente. „Aduceți asemenea oameni, care au făcut o școală, care vor să facă niște lucruri”, a mai subliniat Ponta la România TV.

„Chiar aș vrea să știu cine candidează din partea PSD – PNL. Mai e foarte puțin timp, chiar aș vrea să știu cine candidează. Sper să scăpăm de Nicușor Dan. Important e să vină cineva cu o viziune despre București.

Bucureștiul are trei miliarde de euro buget. Cine e cel care poate să discute cu cei șase primari de sector? București e un oraș murdar, aglomerat și subdezvoltat. Să pună un candidat bun și nici nu mă interesează cine l-a adus.

Burduja e un tip cu care, mi s-a întâmplat foarte rar, l-am văzut în străinătate și m-am simțit bine că e român. Vorbea engleză foarte bine, era îmbrăcat foarte bine, nu spunea prostii, spunea lucruri care aveau legătură.

Mi-aș dori, dacă tot au toată puterea, hai, mă, aduceți asemenea oameni, care au făcut o școală, care vor să facă niște lucruri”, a mai declarat Victor Ponta.