La sumele atrase la buget au contribuit structurile inspecției fiscale, care au stabilit obligații suplimentare de peste 18,9 miliarde lei și au diminuat pierderea fiscală declarată cu peste 2.69 miliarde lei. De asemenea, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au destructurat rețele tranzacționale frauduloase și au stabilit sume (prejudicii aferente actelor de sesizare penală şi sancţiuni contravenţionale) în valoare totală de peste 5 miliarde lei (1,2 mld euro), valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de 1 milion de euro reprezentând 87,6% în total prejudicii identificate.

Inspectorii structurilor de control al veniturilor persoanelor fizice au identificat în total peste 20 milioane de lei nejustificați, care aparțineau unui număr de 350 de contribuabili. Prin structurile vamale s-a asigurat supravegherea şi controlul vamal a 20 de milioane de călători şi 6 milioane de mijloace de transport, printre altele fiind confiscate 4,58 milioane de țigarete de contrabandă.

Pentru asigurarea recuperării sumelor stabilite suplimentar și a prejudiciilor, au fost dispuse măsuri asigurătorii în valoare totală de peste 7,5 miliarde lei (1,67 miliarde euro). În 2015, proiectul de Modernizare a Administraţiei Fiscale (RAMP) a continuat și au fost încheiate în total opt contracte, atât pentru consultanţă (AARC Consultancy), cât şi pentru furnizare de bunuri (1.600 stații de lucru, 3 servere de test etc) și servicii tehnice aferente. De asemenea, în cadrul Acordului guvernamental Delivery Unit, 44 de unităţi fiscale au implementat și operaționalizat conceptul de “ghişeu unic”.

“ANAF are experiența și determinarea necesară pentru a asigura o administrare fiscală modernă și eficientă, capabilă să ofere contribuabililor servicii de înaltă calitate. Ne vom concentra pe simplificarea procedurilor de administrare și plată a obligațiilor fiscale și pe o interacțiune cât mai facilă” a declarat dl Dragoș DOROȘ, președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.