Ana Birchall a transmis că legea de abrogare a recursului compensatoriu este o victorie pentru toți românii cinstiți din România.

Ce a transmis fostul ministru al Justiției

„Președintele a promulgat,azi, Legea de abrogare a recursului compensatoriu.
Astfel, se pune capat, cel putin pentru viitor, acestei legi pe care eu am considerat-o si o consider toxica in forma in care a iesit dupa ” smecheriile” introduse pe furis marca Iordache si gasca pe care o reprezinta!
Astazi este înca un pas important pentru readucerea justiției pe făgașul ei normal.
Este si o victorie a tuturor românilor cinstiți din această țară care nu și-au pierdut speranța că această zi va veni.

Supraaglomerarea închisorilor este o problemă reală, semnalată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) inclusiv într-o întâlnire pe care am avut-o în data de 19 septembrie cu preşedintele Curţii Linos Alexandre Sicillianos, în cadrul căreia am subliniat că România doreşte o cooperare strânsă cu CEDO, având în vedere numărul mare de dosare care vizează ţara noastră. Însă problema stringentă a supraaglomerării penitenciarelor nu putea fi rezolvată prin legea recursului compensatoriu, așa cum a fost ea „coaptă” prin șmecheriile introduse pe furiș, marca Iordache.
Legea recursului compensatoriu a permis liberarea a mii de infractori, inclusiv violatori, iar mulți dintre aceștia au recidivat și au comis infracțiuni greu de descris în cuvinte și care au indignat, în mod justificat, opinia publică.
Abrogarea recursului compensatoriu este un alt pas important pentru recâștigarea încrederii românilor în justiție și am speranța că lucrurile vor continua să fie îndreptate astfel încât justiția să fie independentă și pusă doar în slujba cetățenilor”, a transmis aceasta pe rețeaua de socializare.