În 2022, Ford România a continuat să fie lider de piaţă în segmentul vânzărilor de vehicule comerciale.

Cât despre modelul Ford Puma, construit exclusiv în fabrica Ford Otosan de la Craiova, este cel mai bine vândut model hibrid de pe piaţa din România. Datele provin de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Ford a înregistrat cifre de vânzări foarte bune în România în 2022. Cota de piaţă pe segmentul de vehicule comerciale, în creştere faţă de 2021

Roxana Capătă, managing director Ford Romania Services: „Deşi industria auto a trecut printr-un nou an dificil în 2022, mă bucur că Ford a reuşit să confirme în România încrederea clienţilor săi, dar şi versatilitate şi fiabilitatea gamei sale de vehicule comerciale.

Ţin să menţionez performanţa remarcabilă înregistrată de Ford Ranger, un pick-up absolut excepţional, care a dominat segmentul de o manieră clară, deşi s-a aflat la final de generaţie. De asemenea, Transit Custom rămâne preferatul pieţei, iar Transit şi-a mărit cota de piaţă şi a marcat lansarea versiunii complet electrice, E-Transit.”

Piaţa de vehicule comerciale (fără segmentul HCV) din România a scăzut cu 14% faţă de anul 2021, fiind în continuare afectată de criza de semiconductori.

Cu toate acestea, Ford a reuşit să îşi păstreze poziţia de lider al segmentului de vehicule comerciale, cu o cotă de piaţă de 18,2%, în creştere faţă de anul anterior.

Ford Transit Custom rămâne lider al segmentului din care face parte (MCV 1Tonă) pentru al şaselea an consecutiv şi îşi menţine o cotă de piaţă ridicată, de 27%. Ford Ranger, vedeta diviziei Ford Pro, continuă să impresioneze, fiind lider incontestabil cu o cotă de piaţă de 45,1%.

Ford Transit îşi menţine trendul pozitiv şi înregistrează o creştere a cotei de piaţă faţă de anul 2021, ajungând la 20% şi se plasează pe locul al doilea în segment.

Rezultate foarte bune şi pentru Ford la nivel european

Rezultatele sunt foarte bune şi atunci când vorbim despre divizia Ford Pro la nivel european, astfel că 2022 a fost cel de-al optulea an consecutiv în care Ford este lider pe piaţă, stabilind un nou record în industrie.

În 2022, Ford Pro a înregistrat cea mai mare cotă de piaţă de până acum, de 15%, şi şi-a crescut cota de la an la an în 11 ţări: Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia, Spania, Grecia, Irlanda, Portugalia, România, Suedia şi Turcia.

„Stabilirea unui nou record de opt ani consecutivi ca lider pe piaţa europeană demonstrează cât de mult se bazează clienţii noştri pe gama de vehicule comerciale Ford pentru a pune în mişcare afacerile lor. Pe măsură ce vom lansa platforma noastră unică de software, încărcare şi servicii în toată Europa, suntem hotărâţi să ne asigurăm că Ford Pro rămâne partenerul de încredere al clienţilor noştri pentru productivitate”, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro, Europa.

Ford Puma, model best-seller în România

Produs exclusiv în fabrica de la Craiova începând cu a doua jumătate a anului 2019, Ford Puma este un best-seller în România şi se clasează din nou pe prima poziţie când vine vorba despre versiuni hibride, fiind cel mai bine vândut astfel de model în 2022, cu 3.046 de unităţi înmatriculate

Ford Kuga, produs în fabrica din Valencia, este al doilea cel mai bine vândut model Ford şi a înregistrat o creştere importantă în 2022, de 29%, fiind înmatriculate 1.371 de unităţi de-a lungul anului. Trebuie remarcat că versiunile hibride au înregistrat o creştere de 96%, Kuga fiind în continuare cel mai bine vândut model Plug-in Hybrid (PHEV) din România, indiferent de segment.

În ceea ce priveşte înmatriculările de autovehicule din România, Ford a încheiat anul 2022 cu o creştere de 7%, numărul final de unităţi înmatriculate fiind de 8.379, faţă de 7.803 în anul anterior. Pentru Ford, cota de piaţă din România a crescut de la 6,51% la 6,55% în 2022.