Potrivit unor date publicate de Universitatea Johns Hopkins, Statele Unite au depășit pragul de 800.000 de decese cauzate de COVID de la începutul pandemiei. Numărul este de două ori mai mare decât al pierderilor umane suferite de SUA în al Doilea Război Mondial.

CDC a anunţat că aproximativ 796.000 de americani au murit din cauza infectării lor cu noul coronavirus, până marţi, relatează dpa.

Preşedintele SUA, Joe Biden a spus  despre decesele cauzate de COVID-19 că reprezintă „o bornă tragică”.

„Ne aducem aminte de fiecare persoană şi de vieţile trăite de ele, ne rugăm pentru rudele pe care le-au lăsat în urmă”, a declarat Joe Biden.

„Pe măsură ce ne îndreptăm spre iarnă şi ne confruntăm cu o nouă variantă, trebuie să rămânem hotărâţi şi să continuăm să luptăm împreună împotriva virusului”, a adăugat preşedintele american.

Joe Biden i-a îndemnat pe americanii neimunizaţi să se vaccineze anti-COVID-19, iar pe cei deja vaccinaţi să se programeze pentru a primi doze de rapel, precum şi să respecte alte măsuri de prevenţie, precum purtarea măştii sanitare.

„Îi îndemn pe toţi americanii: faceţi-vă datoria patriotică de a menţine ţara în siguranţă, de a vă proteja pe voi înşivă şi pe cei din jurul vostru”, a adăugat Joe Biden.

SUA are cele mai multe decese din lume din cauza COVID-19

Statele Unite, o ţară cu o populaţie de aproximativ 330 de milioane de locuitori, au înregistrat cele mai multe decese asociate COVID-19 dintre toate statele lumii: 800.000.

Prin comparație, în al Doilea Război Mondial au murit 407.316 americani, potrivit statisticii Muzeului Național pentru Al Doilea Război Mondial din SUA.

Și în privința cazurilor de coronavirus SUA au depășit un prag critic, ajungând la peste 50 de milioane de cazuri de la începutul pandemiei.

Brazilia ocupă locul al doilea în acest bilanţ global, cu 600.000 de decese, şi este urmată de India, cu aproape 500.000 de decese. Potrivit statisticilor oficiale, Mexicul şi Rusia au înregistrat fiecare circa 300.000 de decese.

Experţii în sănătate sunt de părere că numărul cazurilor neraportate este mai mare în toate ţările, întrucât multe decese şi infectări cu noul coronavirus nu sunt raportate autorităţilor naţionale.