Raed Arafat consideră că amenzile trebuie să fie stabilite astfel încât lumea „să nu râdă în nas” poliţiştilor sau jandarmilor în momentul în care le primește.

„Nu sunt pentru amenzile la care lumea să îţi râdă în nas când le dai. Ce înseamnă amendă mare, asta trebuie văzut.

Dar, dacă e o amendă la care omul se uită la tine şi îţi spune „eh, mai pot să o plătesc de două ori” şi merge şi continuă să râdă de poliţist sau de jandarm sau de cel de la DSP, înseamnă că amenda nu are efectul ei”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Românii s-au supărat

Totodată, șeful DSU a adăugat că românii au fost supărați în momentul în care s-a vorbit despre importanța amenzilor, însă aceștia trebuie să înțeleagă că „în orice societate democratică există amenzi”.

„Lumea s-a supărat când noi am zis că amenzile sunt importante. În orice societate democratică există amenzi, există coerciţie. Nu există nicio societate care funcţionează fără astfel de sisteme”, a mai spus Arafat.

Potrivit lui Arafat, după data de 15 mai, poliţiştii şi jandarmii vor continua să se afle în stradă pentru a veghea la respectarea ordinii publice.

În ceea ce privește situația amenzilor, șeful DSU consideră că trebuie gândit un cuantum al amenzilor care să îi convingă pe oameni să nu încalce regulile, iar cei care se vor considera nedreptăţiţi pot contesta aceste sancţiuni în instanţă.