Advanced Micro Devices (AMD), al doilea mare producator mondial de procesoare, a anuntat ca are in plan reducerea personalului cu 500 de posturi, sau 3% din totalul fortei de munca. Aceasta este cea de-al doua runda de concedieri efectuata de AMD in acest an.

In luna aprilie AMD a anuntat ca va reduce numarul locurilor de munca cu 10% la nivel global, ca parte a planului de reducere a costurilor companiei.

Conform reprezentantiloe companiei, disponibilizarile vor afecta mai multe tipuri de posturi, AMD ajungand la un numar de 14.900 de angajati.

Compania a restructurat operatiunile in acest an prin vanzarea unor divizii neprofitabile si a transformat operatiunile din Germania intr-o companie mixta alaturi de o companie de investitii din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

Compania a raportat pierderi de 67 milioane dolari si venituri nete de 1,78 miliarde dolari in trimestrul al treilea, care s-a incheiat in septembrie. In ultimele opt trimestre AMD a raportat pierderi cumulata de 5,6 miliarde de dolari.

Sursa: VNU Net