Deținătoare a Recordului Mondial Guinness, seria AMD FX oferă o experiență incredibilă pentru PC, având până la 8 nuclee “Piledriver” deblocate, ce rulează la o frecvență de 4.2GHz. Arhitectura multi-core “Piledriver” oferă performanțe cu până la 15% mai bune decât ale generației anterioare, la un preț de pornire de sub 200 dolari. Performanța îmbunătățită a celei mai recente arhitecturi, este proiectată pentru aplicații multi-thread, precum crearea de conținut, codare audio/video și jocuri, oferind utlizatorilor viteză de răspuns incredibilă și performanțe mega-tasking.

“Gamerii și entuziaștii PC ce cumpără procesoare AMD FX, au acum mai multe motive de bucurie, datorită vitezelor sporite și valorilor oferite începând de astăzi,” spune Leslie Sobon, vice-președinte al departamentului de produse desktop și componente. “După ce am introdus primul și singurul procesor desktop cu 8 nuclee, anul trecut, avem acum frecvențe stock chiar mai mari și o arhitectură x86 complet nouă, ultra-performantă, pentru satisfacerea clienților.”

AMD FX deschide porțile către o mulțime de posibilități, în combinație cu alte tehnologii AMD, precum plăcile de bază AMD Seria 9 și plăcile video AMD RadeonTM  HD Seria 7000 cu suport Eyefinity. De asemenea, AMD oferă îmbunătățiri software ușor de descărcat, ce permit utilizatorului creativ să-și împingă și mai departe performanțele PC-ului cu ajutorul AMD OverDriveTM, să își regleze experiența de joc cu AMD CatalystTM Control Center, sau să combine performanțele mai multor plăci grafice ce lucrează în paralel cu ajutorul tehnologiei AMD Crossfire.

Începând de astăzi, noile procesoare AMD FX vor fi disponibile la retaileri globali.