El a sugerat că s-ar putea renunţa la Mecanismul de Cooperare şi Verificare în cazul României, urmând ca Bulgaria să rămână singura ţară din UE al cărei sistem de justiţie este monitorizat de Bruxelles, adaugă Novinite.

Comentariile ambasadorului britanic confirmă temerile că raportul MCV privind Bulgaria, ce va fi prezentat la sfârşitul lunii ianuarie, va fi unul negativ, notează agenţia bulgară de presă.

Ambasadorul britanic a declarat că trimiterea de foşti miniştri şi şefi de agenţii de stat la închisoare, aşa cum a făcut România, ar arăta că Bulgaria are instituţii independente care nu sunt supuse presiunii politice, precizează sursa citată.

Jonathan Allen a mai subliniat, citat de dnevnik.bg, că rapoartele de monitorizare ale Comisiei Europene continuă să arate că, pentru al optulea an la rând, sistemul de justiţie nu respectă pe deplin standardele europene. El a spus că cel mai bun motiv pentru a introduce schimbări este acela că poporul bulgar vrea acest lucru, şi nu pentru că o cere Bruxellesul.AGERPRES

Te-ar putea interesa și: