Odată ce scrisoarea va fi înmânată, va începe numărătoarea inversă a 'divorţului' britanic, prevăzut pentru 29 martie 2019, la finalul unei perioade de doi ani de negocieri. Tot miercuri, prim-ministrul britanic Theresa May va informa Parlamentul britanic că Marea Britanie a declanşat Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona care stabileşte termenii negocierilor dintre Londra şi Bruxelles. 

Se aşteaptă ca Tusk să facă o scurtă declaraţie prin care să anunţe că a intrat în posesia scrisorii, urmând ca joi preşedintele Consiliului European să pună în circulaţie între cei 27 de membri ai UE un proiect de document care va prevedea liniile directoare de negociere cu Marea Britanie, a informat The Guardian. Aceste linii directoare vor fi adoptate oficial la summitul special care va avea loc la 29 aprilie la Bruxelles. 

Barrow, care a fost director politic în Ministerul de Externe britanic înainte de a fi numit reprezentant permanent al Marii Britanii la Bruxelles, l-a înlocuit în ianuarie pe Ivan Rogers, care a demisionat ca urmare a dezacordurilor cu guvernul lui May. 

EFE aminteşte că Marea Britanie începe miercuri procesul de 'divorţ' de Bruxelles după ce britanicii au votat în favoarea Brexit-ului la referendumul desfăşurat la 23 iunie 2016. 

AGERPRES