Cititorul de cărţi digitale Kindle a fost cel mai dăruit cadou de Crăciun, anul acesta, depăşind pentru prima dată vânzările de cărţi, a anunţat Amazon.com într-un  comunicat privind vânzările de sărbători.

Kindle de la Amazon a fost cel mai cumpărat dispozitiv electronic în această lună, la nivel mondial. Conform datelor Amazon.com, în ziua de Crăciun s-au cumpărat mai multe cititoare de cărţi digitale Kindle decât cărţi.

Ziua cea mai aglomerată a fost însă luni, 14 decembrie, când s-au înregistrat peste 9,5 milioane de comenzi pentru Kindle, adică 110 aparate pe secundă.

„Suntem recunoscători clienţilor noştri pentru că au făcut din Kindle cel mai dăruit cadou de Crăciun din toate timpurile”, a declarat Jeff Bezos, CEO Amazon. 

După Kindle, în topul electronicelor celor mai vândute produse între 15 noiembrie şi 19 decembrie s-au aflat  iPod Touch de 8GB şi GPS-ul Garmin Nuvi 260W.

Kindle este cel mai popular cititori de cărţi din lume şi are o cotă de 65% din piaţă fiind urmat de Sony Reader cu 35% din piaţă, conform companiei de cercetare Forrester Research.

SURSA: Cnet.com