Producatorul de aluminiu ALRO Slatina a inregistrat venituri de 781 de milioane de dolari si un profit net de 134 de milioane de dolari in 2006, in crestere fata de veniturile si profitul net obtinute in 2005, de 550 de milioane de dolari, respectiv 40 de milioane de dolari, informeaza un comunicat al companiei. Totodata, Alro planifica o investitie 1 miliard de dolari intr-o termocentrala proprie.

“Rezultatele financiare deosebite ale companiei, reflecta succesul eforturilor actionarului majoritar de a asigura o crestere constanta a competitivitatii si de a se concentra pe produse cu valoare adaugata mare”, a declarat Christian Wuest, presedintele Consiliului de Administratie al ALRO Slatina.

In 2006, valoarea investiilor Alro Slatina s-a ridicat la 29 de milioane de dolari, iar in ultimii cinci ani ALRO a investit peste 182 de milioane de dolari pentru cresterea productivitatii. In paralel, producatorul de aluminiu a trecut la integrarea pe verticala, pentru asigurarea unui flux complet de la materie prima la produse finite si desfacere.

ALRO Slatina planifica sa investeasca aproximativ un miliard de dolari intr-o centrala termoelectrica, se mai arata in comunicat. Centrala va avea o capacitate de productie de 1.000 MW, iar electricitatea produsa de termocentrala urmeaza a fi folosita de unitatile din cadrul grupului, pentru productia de aluminiu si de bunuri cu valoare adaugata mare.

ALRO este unul dintre cei mai importanti producatori de aluminiu primar din Europa Centrala si de Est si singurul producator de aluminiu si aliaje pe baza de aluminiu din Romania. Compania este cotata la Bursa de Valori Bucuresti, are o capacitate sa de productie instalata de peste 260.000 de tone anual, iar principalele sale piete de desfacere sunt Italia, Grecia, Germania, Franta, Marea Britanie, Ungaria, SUA, Israel, Coreea de Sud si Arabia Saudita.

Sursa: Capital 15 Februarie 2007