„Ce tristă e imaginea ipocriziei în politica mare! Păi dvs, domnule Cioloş, aţi legitimat AUR, semnând împreună cu ei moţiunea de cenzură împotriva propriului guvern. Şi tot dvs aplaudaţi în plenul reunit atunci când huliganii de la AUR au înjurat un coleg de la PNL şi l-au forţat fizic să coboare de la tribună”, a declarat senatorul liberal.

A doua intrare forțată

Această reacție a Alinei Gorghiu vine ca un răspuns împotriva răspunsului pe care Dacian Cioloș l-a avut după ce mai mulți membrii AUR, în frunte cu liderul lor, George Simion, au forțat intrarea sediului Primăriei din Timișoara, pentru a protesta împotriva primarului, Dominic Fritz.

În legătură cu acest eveniment s-a sesizat și IPJ Timiș a cărui reprezentant a declarat ”Cu privire la incidentul care a avut loc în incinta Primăriei municipiului Timişoara, vă comunicăm ca poliţiştii timişoreni s-au sesizat din oficiu şi au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violarea sediului profesional, în care se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, pentra stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor”.

Discurs acid

Alina Gorgiu concluzionează, sfătuindu-l pe președintele USR să fie mai atent când va veni momentul să semneze următoarea moțiune de cenzură sau când își alege colaboratorii în demersurile sale politice. Senatoarea a mai declarat că în opinia ei „AUR este un partid extremist, cu lideri huligani, lipsiţi de decenţă şi de respect faţă de instituţiile statului, oameni care nu cunosc standardele impuse de un stat democratic”

Totodată, în postarea sa, Dacian Cioloș afirmă că toate aceste ambuscade asupra instituțiilor statului le sunt permise manifestanților și pe deasupra, sunt susținute de către autorități. ”O spun fără nicio urmă de îndoială: mişcarea extremistă din România nu este una născută dintr-o ideologie pe care un val politic provenit din societate a propulsat-o pe scena politică. Vorbim de un grup politic pe care statul român, prin instituţiile sale, îl tolerează atunci când vine vorba de finanţările cel puţin dubioase, pe care îl sprijină prin lipsa de acţiune în faţa manifestărilor huliganice şi toate astea, pentru că forţelor politice aflate la guvernare le e teamă de o adevărată revoluţie în societate” a mai adăugat Dacian Cioloș