Unul din cele mai eficace alimente, în lupta împotriva răcelii, este reprezentat de afine, arată specialiștii.

Sursă de aspirină

Astfel, afinele sunt o sursă excelentă de aspirină ce acţionează pentru a scădea febra. Iar medicii ne recomandă să nu dăm fuga la farmacie la primele simptome ale gripei şi să încercăm să luptăm în mod natural cu aceasta.

Dar cele mai importante sugestii pentru evitarea răcelii nu exclud regulile de igienă personală. Spălatul frecvent pe mâini este principala metodă pentru protecția împotriva răcelilor.

Igiena personală

Săpunul şi apa sunt indispensabile. Dacă nu aveţi această posibilitate, utilizaţi un produs de curăţat pe bază de alcool.

În plus, puteți bea ceai de echinacea. Această palntă creşte mobilitatea globulelor albe din sânge, soldaţii corpului care păzesc sistemul imunitar. Iar echinacea se găsește şi sub formă de capsule.

Folosiţi spray cu apă de mare pentru decongestionarea nasului. Pe lângă senzaţia de eliberare a sinusurilor, aceasta îndepărtează particulele de viruşi şi bacterii. Folosiţi saună facială sau duşuri de abur.

Dușurile calde

Duşurile calde şi aburii hidratează corneele nazale şi vă pot ajuta să vă relaxaţi. Dacă sunteţi ameţit de răceală, lăsaţi duşul să curgă, aşezaţi-vă pe un scaun şi inspiraţi vaporii.

O mică cantitate de ulei mentolat, de salvie sau eucalipt, poate ajuta la decongestinarea nazală şi calmează pielea iritată. Puneţi produsul la exterior, sub nas, nu în interiorul nării, arată adevărul.ro.

Alimente binefăcătoare

Trebuie să consumaţi alimente care pot combate infecţiile. Bananele şi orezul pot reduce diareea şi calmează stomacul, afinele sunt o sursă excelentă de aspirină naturală ce acţionează pentru a scădea febra, ardeiul iute decongestionează nasul, iar ceaiul verde are proprietăţi antibacteriene naturale.

Şi nu uitaţi de supa de pui. Căldura lichidului, combinată cu puiul hrănitor, vă pot ajuta să combateţi infecţiile şi să vă simţiţi mai bine atunci când vă confruntaţi cu răceala.

Adăugaţi în supă câţiva căţei de usturoi tocaţi pentru a-i creşte putere antibacteriană şi antivirală.

Însă, nu uitaţi, dacă prezentați simptome  severe, care nu par să se îmbunătăţească, apelaţi la medic.