Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a negat luni discuțiile cu primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, privind susținerea acestuia sau a fiului său în cadrul alegerilor locale din partea PSD.

Alfred Simonis neagă discuțiile cu Cristian Popescu Piedone despre Primăria Capitalei și Sectorului 5

Într-o conferință de presă desfășurată la Palatul Parlamentului, Simonis a fost întrebat despre întâlnirea avută cu Cristian Popescu Piedone cu câteva zile în urmă și dacă s-a discutat despre susținerea fiului acestuia pentru Primăria Sectorului 5. El a negat ferm aceste speculații.

Simonis a subliniat că se concentrează pe activitatea Camerei Deputaților și pe sarcinile sale politice în Timiș, evitând implicarea în discuții politice despre alegerile locale.

„Nu a existat nicio discuţie la mine în birou cu domnul Piedone nici despre Primăria Capitalei, nici despre Primăria Sectorului 5. Domnul Piedone a venit la mine în birou împreună cu fiul dânsului, care ştiţi că este parlamentar, a participat şi domnul Ciolacu la un moment dat, pur întâmplător, fiind în Parlament, neştiind că domnul Piedone este în birou în acel moment. S-au întâlnit, s-au salutat, ne-am salutat, am stat de vorbă, dar nu am vorbit nici de Primăria Sectorului 5, nici de Primăria Generală a Capitalei. Repet, eu încerc să mă ocup la Cameră de ceea ce înseamnă activitatea Camerei şi la Timiş de ce înseamnă PSD Timiş”, a afirmat Simonis.

Reacția președintelui interimar al Camerei Deputaților vine în contextul anunțului făcut de Cristian Popescu Piedone, care a declarat că va candida la Primăria Capitalei din partea PUSL, susținându-l pe primarul Sectorului 4, Daniel Băluță (PSD), pentru un nou mandat. În locul său, Piedone îl va propune pe fiul său, deputatul Vlad Popescu Piedone.

Ce arată ultimele sondaje pentru Primăria Capitalei?

Sondajele recente arată o competiție strânsă între actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, și fostul primar, Gabriela Firea. Sondajul CURS arată că actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, ar fi votat de 36% dintre bucureşteni la alegerile locale, iar Gabriela Firea – de 33%.

La întrebarea dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale pentru funcţia de primar general, 36% dintre respondenţii care ar vota l-au indicat pe Nicuşor Dan (independent, susţinut de USR-PMP-Forţa Dreptei), 33% ar vota cu Gabriela Firea (PSD), 8% cu Sebastian Burduja (PNL), 8% cu Mihai Enache (AUR), 5% cu Diana Şoşoacă (SOS), 10% – Cristian Popescu Piedone. Dintre cei întrebaţi, 50% sunt nehotărâţi sau nu votează.

La partide, pe primul loc pentru Consiliul General Bucureşti este PSD – 34%, apoi USR-PMP-Forţa Dreptei – 23%, PNL – 16%, AUR – 13%, SOS – 6%, PUSL – 6%, altul – 3%.

30% dintre intervievaţi au evaluat activitatea primarului general, Nicuşor Dan, în cei trei ani de mandat drept bună, 4% – foarte bună, în timp ce 29% consideră că primarul a avut activitate proastă, iar 30% – foarte proastă.