Intenția Fiat de a lansa un SUV purtând emblema Alfa Romeo nu este deloc o noutate. Încă din 2002, la expoziția auto de la Geneva, italienii anunțau un concept denumit Kamal care, la vremea respectivă avea la bază o platformă modificată a modelului 156.
De această dată, speculând la maximum resursele grupului american Chrysler, grupul italian are mari șanse să reușească ceea ce în 2002 era doar un vis. SUV-ul despre care întreaga presă auto vorbește zilele acestea va avea sub caroserie o platformă împrumutată de la Jeep Cherokee și o gamă de motoare compusă din unități alimentate cu benzină (185 CP – 271 CP) și diesel (140 CP – 170 CP). Multe dintre componentele viitorului SUV vor fi împrumutate de la marca-soră Maserati. Asta pentru a se putea ridica la pretențiile clienților care se lasă seduși de bogăția de echipamente prezente pe modelele concurente germane.
Deși grupul italian nu a făcut publice niciun fel de informații oficiale, presa vest-europeană speculează atât pe tema prețului cât și pe cea a momentului lansării. Ba unii chiar susțin că mașina va avea două versiuni, una cu ampatament scurt și alta mai lungă. Prețul ar trebui să pornească de la circa 36.000 de euro, iar lansarea ar putea avea loc anul viitor.