Cumpănașu a fost invitat la Antena 3, în cadrul emisiunii „Sinteza zilei” și a ținut să le răspundă tuturor celor care i-au repreoșat faptul că și-a construit candidatura la prezidențiale pe o tragedie, cea de la Caracal.

„Nu am avut intenția să candidez. Unii văzuseră un potențial acolo, eu nu-l văzusem! Eu vedeam doar aflarea adevărului în cazul Alexandrei. Faptul că m-am dus la procurorul general, că a demisionat ministrul de interne, că a demisionat șeful Poliției Române, faptul că au plecat procurorii ăia de la Caracal care și-au bătut joc efectiv de un copil cu ce a schimbat acest sistem odios în care trăim astăzi”, a spus Cumpănașu.

Acesta a mai spus că deși a fost parte a sistemului, s-a decis să-l distrugă, iar Alexandra este și motivul ce a determinat candidatura sa la prezidențiale.

„Da, am fost parte a acestui sistem și astăzi îl voi distruge din temelii. Și voi construi altul, unul care să respecte cetățeanul.

Din punctul meu de vedere, Alexandra a fost motorul care a determinat intrarea mea în această candidatură. Nu aș fi intrat dacă nu era acest copil, trăiam în zona mea de confort în continuare, mă simțeam bine, eram liniștit”, mărturisește Alexandru Cumpănașu.

Cumpănașu îi acuză pe Iohannis și Dăncilă de blat. Acesta consideră că cei doi au avut o înțelegere pentru a-l băga pe fostul lider PSD, Liviu Dragnea la pușcărie.

De asemenea Cumpănașu reproșează autorităților modul în care autoritățile au abordat cazul Caracal, care la patru luni de zile de la eveniment nu are un răspuns. Acesta adaugă că toți cu care a vorbit i-au spus că România are nevoie de un om care să lupte cu acest sistem.

„Am realizat că contracandidații mei sunt într-un blat, dinainte să-l bage pe Dragnea la pușcărie, că asta a și fost înțelegerea între Iohannis și Dăncilă. Când ei m-au sunat și mi-au spus condoleanțe, oare ei au fost decenți?

Condoleanțe pentru ce? Pentru un corp care nu există? Condoleanțe pentru ceva ce nu exista la momentul respectiv și acum aflăm cu toții după patru luni de zile că nu avem un răspuns? Familia mea, părinții Alexandrei, toți cei care ne sunt apropiați și oamenii din această țară ne-au spus: avem nevoie de un om care să lupte cu sistemul acesta pe care îl cunoaște din interior.

Nu puteți să contestați că în ultimele trei luni de zile am știut să lupt cu ei, cu armele lor. Lupta mea, intrarea în această campanie a fost dictată de strigătul Alexandrei.

Am apărat un sistem ale căror mizerii le-am aflat acum”, a adăugat Cumpănașu.