Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, adolescenta care a fost ucisă la Caracal de către Gheorghe Dincă, a primit gardă de corp din Brigada specială de intervenție a Jandarmeriei și circulă cu un SUV pus la dispoziție de Ministerul de Interne.

Acesta a postat pe pagina sa de Facebook și a confirmat acest lucru. De asemenea Cumpănașu a explicat de ce a solicitat protecția MAI. El și familia sa au fost amenințați cu moartea după ce a publicat dialogurile dintre Alexandra Măceșanu, STS și polițiștii, în ziua în care fata a fost răpită, apoi ucisă și arsă.

„#112vreausatraiesc. Dragi prieteni, pt ca mai multi colegi m-au intrebat va informez ca am solicitat MAI asigurarea protectiei mele si a familiei in aceasta perioada. Lupta cu clanurile mafiote din stat si din afara lui i-a facut pe unii s-o ia razna si sa ma ameninte pe mine si familia mea cu moartea dar si alte forme de amenintare.

Am urmat calea legala si am informat Parchetul General si MAI. Care au dispus masurile pe care le-au considerat necesar in functie de informatiile predate dar si cele pe care acestia le detin. S-a incercat initial propunerea ca Politia sa faca acest lucru insa am refuzat categoric pt ca efectiv nu mai am incredere in aceasta institutie. Motiv pt care s-a recurs la jandarmerie.

Viata mea a devenit un cosmar pe care nu il doresc nimanui: dispare intimitatea, apare teama si nu mai ai viata ta. Sper ca aceasta batalie sa o castig cat mai repede pt a ma putea intoarce la viata mea obisnuita si linistita de dinainte si sa nu ma gandesc in permanenta la securitatea copiilor mei.

Nu este placut sa te uiti peste umar insa batalia cu clanurile mafiote nu este o batalie cu o manastire de maici. #OROMANIEFARACLANURI.”