Celebra avocată Maria Vasii a făcut miercuri declarații incredibile cu privire la evoluția cazului Caracal. Sunt declarații pe care nu le face în mod normal și n o onorează, dar de data aceasta și le asumă, a mai spus avocata.

Închiderea speculațiilor

”Spun acum ceva ce nu mă onorează. Ştiu că nu sunt dorite asemenea mesaje ca cel pe care eu sunt pregătită să îl spun. Dar îmi asum. Se alege în general varianta cea mai simplă de argumentat, de a trimite în judecată un inculpat față de care ai, de la început, o versiune de anchetă. Aceasta va fi cea aleasă de anchetatori, iar judecătorul va trebui să fie mult prea curajos să respingă o asemenea versiune”, a spus avocata Maria Vasii.

Din punctul meu de vedere, e clar că Dincă va fi trimis în judecată pentru omor pentru că anchetatorii nu au la îndemână o altă versiune şi trebuie să închidă acest caz, speculaţiile. Şi îşi asumă chiar dacă aceste două copile totuşi trăiesc”, a declarat avocata Maria Vasii în emisiunea ”Obiectiv” de la Antena 3, vorbind despre soarta Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșanu, presupusele victime ale lui Gheorghe Dincă.

Raportul FBI

Declarațiile au venit în contextul în care miercuri a fost publicat în România rezultatul analizelor efectuate de FBI asupra rămășițelor umane pe care Gheorghe Dincă le-a arătat anchetatorilor, lângă o pădure din apropiere de Caracal, susținând că ar aparține Luizei Melencu.

Iar raportul FBI în cazul Caracal arată că oasele găsite la liziera pădurii nu sunt ale Luizei Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie.

În consecință, procurorii îşi asumă un mare risc prin trimiterea în judecată a lui Dincă fără probe concludente, a susținut Maria Vasii, la aceeași emisiune televizată.

Procurorii riscă foarte mult

”În opinia mea, nu poate fi declarată moartă. Ca să facem o trimitere la cazul Elodia. Şi atunci au fost inventate probele biologice şi a trebuit să acceptăm, eu şi clientul meu, decizia judecătorilor, chiar dacă probele nu au fost reale. Acolo avem singurul raport de expertiză medico-legală făcut pe o fotografie din lume”, a precizat avocatul Maria Vasii.

”Momentan, rămâne declaraţia lui Dincă, nu ştim dacă îi va convinge şi pe judecători. Procurorii îşi asumă un mare risc să trimită dosarul în judecată, având doar declaraţia lui Dincă, pentru că el se poate răzgândi. Iar judecătorii trebuie să fie convinşi dincolo de orice dubiu. Din păcate, procurorii prezintă versiunea lor de adevăr care pare să nu aibă nicio legătură cu faptele din acest caz”, a mai spus Maria Vasii la Antena 3.