Nu scăpăm de vremea rea în acest sfârșit de săptămână. Vineri seară un  nou ciclon urmează să afecteze țara noastră, în jumătatea de sud a țării, unde sunt așteptate noi cantități de precipitații, însemnate cantitativ. Depunerea de polei rămâne principala problemă. Vremea se îmbunătățește abia săptămâna viitoare, când temperaturile mai cresc, iar precipitațiile se restrâng.

Peste noapte am avut ploaie în partea de sud, sud-est a țării și au fost în vigoare mai multe atenționări meteo, chiar avertizări cod portocaliu pentru depuneri semnificative de polei ce au vizat jumătatea de est a Munteniei, unde depunerea de gheață a fost una importantă. Pentru ziua de vineri precipitațiile sunt în diminuare, dar în continuare depun polei în Muntenia, sudul Olteniei.

Vineri seară un  nou ciclon urmează să afecteze țara noastră, în jumătatea de sud a țării, unde sunt așteptate noi cantități de precipitații, însemnate cantitativ mai ales în Munții Banatului, Carpații Meridionali, dar și în Muntenia, Oltenia.

Vor fi ploi în regiunile sud-estice, în rest precipitații sub toate formele – lapovițe, ninsori, risc mare de polei mai ales în Muntenia, sudul Moldovei.

Zona Munților Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură sunt sub avertizare Cod Galben de precipitații abundente: ploi, lapoviță și, mai ales la altitudini de peste 1500 m, ninsori și viscol.

La altitudini mai joase, precipitațiile sunt special sub formă de ploaie și lapoviță, favorizând topirea stratului de zăpadă.

SURSA: stiri.tvr.ro