Ea susține că, cel mai probabil, Rusia va invada Ucraina la începutul anului viitor, mai notează DailySignal. Alexis Mrachek, expertă în Rusia și Eurasia la ”The Heritage Foundation”, crede că este foarte posibil ca Rusia să invadeze Ucraina.

„Dacă ne gândim la o potențială a doua invazie a Ucrainei vs nicio invazie, cred că este mai probabil ca Rusia să invadeze Ucraina”, explică Mrachek. „Și cred că este mai probabilă doar uitându-ne la creșterea tensiunilor, în timp ce Rusia cere NATO să-și retragă angajamentul de a admite Ucraina și Georgia în alianță. Este mult mai probabil ca Rusia să invadeze Ucraina”, spune Mrachek.

Cum justifică Rusia prezența trupelor sale la graniță

Ea a detaliat istoria conflictului Rusia-Ucraina, a explicat consecințele unei alte invazii ruse și a explicat cum ar trebui să răspundă Occidentul la agresiunea rusă.

De-a lungul timpului, deși nu au fost multe informații clare, Rusia a menținut trupe și echipamente la graniță. Iar acum își reface cifrele. În prezent, numărul este de aproximativ 95.000 și ar putea crește la 175.000 în următoarea lună sau două, ceea ce e mai mult decât alarmant.

Mrachek spune că Rusia justifică prezența acestor trupe la graniță ”pentru că se simte foarte amenințată de NATO, după ce, în 2008, alianța a promis că va deschide ușa Ucrainei. I s-a promis aderarea la NATO, dar asta nu s-a întâmplat, prin urmare se pare că Rusia își ascunde intențiile reale”.

Putin îl testează pe Biden

Aceasta este o modalitate prin care Vladimir Putin îl testează pe președintele Biden, pentru a vedea cum va reacționa și mai ales dacă va lua măsuri dure împotriva Rusiei, spune experta Heritage Foundation.

Din câte se pare, explică ea, Biden nu are de gând să preseze NATO să admită Ucraina în alianță prea curând. Să nu uităm că Biden a declarat în mod explicit că există probleme de corupție în Ucraina și că mai are de lucru la reformarea statului, adaugă Alexis Mrachek.

”În plus, există un război în desfășurare în estul Ucrainei, de mai bine de șapte ani. De aceea, cred că Rusia folosește ca scuză o posibilă aderare la NATO a Ucrainei pentru această desfășurare de trupe și pentru o potențială a doua invazie a Ucrainei”, spune ea.

Din păcate, crede experta, s-ar putea ca președintele Biden să pice testul Ucrainei. Până acum, liderul SUA nu a fost atât de dur cu Rusia pe cât trebuia și nu a dovedit că este un lider mondial.

De ce se simte amenințat Putin

”Analizând o potențială a doua invazie a Ucrainei vs nicio invazie, cred că este mai probabil ca Rusia să invadeze Ucraina”, declară Mrachek. Desigur, sper ca Rusia să nu facă asta. Dar cred că este posibil, doar dacă ne uităm la tensiunile care escaladează, susține aceasta. În opinia ei, Rusia vizează Ucraina pentru că a dovedit că este o națiune democratică, mult mai deschisă către idealurile occidentale și vrea să se alăture Occidentului. Cred că Putin se simte amenințat de asta. Și nu vrea să vadă că același lucru se poate întâmpla în țara lui, pentru că asta ar însemna că și-ar pierde puterea și imaginea de om puternic, pe care o prețuiește foarte mult, este concluzia expertei.