Siguranţa călătorilor cu metroul este în pericol, întrucât Metrorex are un deficit de 700 de oameni, iar sindicatul ia în calcul o noua greva generala dacă problemele nu se rezolva, a declarat luni Ion Rădoi, preşedintele Sindicatului Liber Metrou (USLM). 
Aproximativ 300 de salariaţi ai Metrorex pichetează Ministerul Transporturilor între orele 12:00 şi 14:00, pentru a atrage atenţia asupra problemelor de la metrou. 

„Avem o situaţie care durează de mai bine de un an: trebuie să angajăm 700 de oameni pentru siguranţa circulaţiei. Aşa cum a constatat toată lumea, fără să ştiţi prea multe amănunte, am avut anumite probleme tehnice şi avem chiar şi riscuri în siguranţa circulaţiei, fără personalul necesar”, a spus Radoi. 

Potrivit acestuia, problema va deveni şi mai gravă când va fi deschis metroul din Drumul Taberei. Alte nemulţumiri ale sindicatelor vizează bugetul insuficient al Metrorex, noua organigrama, precum şi situaţia contractelor. Rădoi a adăugat că salariaţii vor protesta zilnic, până joi, în faţa Ministerului Transporturilor, urmând ca, în zilele de 27 şi 28 august să picheteze Palatul Victoria. 

„Dacă nu se rezolvă, cu siguranţa va avea loc o grevă generală în toamnă”, a susţinut el.AGERPRES