Klaus Iohannis a primit un avertisment fără precedent din tabăra lui Traian Băsescu. Deputatul PMP, Robert Turcescu, a susținut că, în cazul în care președintele Klaus Iohannis nu va declanșa un referendum, atunci își poate lua adio de la un al doilea mandat.

“Daca Iohannis nu declanseaza referendumul pe continuarea luptei impotriva coruptiei poate sa-si ia adio de la al doilea mandat. Pina si electoratul lui fidel da semne de nervozitate tot auzindu-l (rar!) cum se lupta el din vorbe cu PSDragnea.

Oricum, eu ramin la ideea ca omul e total depasit de situatii si ca nu are o echipa de consilieri, ci doar niste funcționari prăpădiți pe post de sfetnici”, a comentat Turcescu pe pagina sa de socializare.

Reacția lui Turcescu vine după ce Guvernul a adoptat OUG pentru modificarea legilor justiţiei şi a unor regulamente privind admiterea la INM. Ministrul Justiției a subliniat că propunerile de modificare au venit din partea CSM. Actul normativ adoptat de Executiv prevede o serie de modificări, precum numirea procurorilor de rang înalt sau chiar atribuţiile şefului Secţiei de anchetă. Una dintre prevederi arată că şeful Secţiei de anchetă poate dispune asupra tuturor soluţiilor cu magistraţi.

Te-ar putea interesa și: