Vestea cea proastă vine de la managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, medicul Cristian Oancea. Potrivit acestuia, șansele ca numărul infectărilor cu coronavirus să crească sunt extrem de mari, odată cu începerea anului școlar.

Totdată, medicul a mai precizat că nu copiii sunt cei care sunt în cel mai mare pericol, ci bătrânii și bunicii. Cristian Oancea susține că situația nu poate fi controlată sub nicio formă, deoarece copilul nu poate sta izolar într-o camera după ce vine de la școală, iar singura speranță rămâne distanțarea socială în casă, pentru a micșora un eventual impact negativ.

„Este foarte greu acasă, şi cu cât e copilul e mai mic… Nu-l poţi ţine izolat într-o cameră… Copiii îşi fac temele cu părinţii, cu bunicii. Nici noi nu ştim ce o să ne aştepte. Sperăm că, dacă e responsabil, poartă mască, părintele ori bunicul stă la o distanţă de copil, cu camera aerisită, poate impactul va fi redus”, scrie medicul Cristian Oancea de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, într-un mesaj postat pe Facebook.

Când vor crește cazurile

În ceea ce privește evoluția cazurilor de coronavirus și transmiterea virusului ucigaș în familie, potrivit medicului, acest lucru nu se va întâmpla de-odată, ci după câteva săptămâni sau chiar o lună, iar acest lucru ar putea induce în eroare mai multe familii

„Ne e teamă de această transmitere comunitară în rândul vârstnicilor, odată cu începerea şcolii. Nu va fi la momentul zero al începerii şcolii, ci după două – trei săptămâni sau o lună”, a mai adăuga medicul Cristian.

Noul an şcolar va începe în data de 14 septembrie, iar autoritățile au luat toate măsurile necesare pentru a încerca să limiteze răspândirea coronavirusului.

Totuși, situația ve evolua pozitiv doar dacă elevii, profesorii și părinții vor respecta normele de igienă impuse de autorităț.