Situația COVID-19 este teribilă în Statele Unite ale Amercii, acolo unde miercuri au fost înregistrate 2.157, adică o persoană la fiecare 40 de secunde. Este pentru prima dată din luna mai când numărul deceselor din cauza Covid-19 depăşeşte 2.000 în 24 de ore, scrie The Guardian, citat de news.ro.

Zi neagră în SUA

Astfel, aceasta este cea mai îndoliată zi în mai mult de şase luni. Ultima dată cu cifre record a fost în 14 aprilie, când au fost raportate 2.806 de decese, a anunţat Reuters, citând date oficiale.

Tot miercuri, au fost raportate 170.000 de noi infecţii, în timp ce spitalizările au ajuns la 87.000. Experţii spun că numărul infecţiilor poate creşte la milioane de americani dacă nu sunt respectate avertizările oficialilor şi vor începe călătoriile pentru vacanţa de Ziua Recunoştinţei.

Anthony Fauci, directorul National Institute of Allergy and Infectious Diseases, a subliniat necesitatea de a “rezista încă un pic” purtând măşti, menţinând distanţa şi evitând mulţimile, în special în interior.

“Dacă facem toate astea, vom trece peste cu bine. Este ultima mea cerere înaintea vacanţei”, a declarat Fauci în emisiunea “Good Morning America” de la ABC News.

Noul coronavirus, inofensiv pentru copii

Până în prezent, nu este clar de ce copiii nu sunt afectaţi decât într-o mică proporţie de coronavirus, arată autorii unui studiu realizat în SUA. Este nevoie de cercetări suplimentare pentru a înţelege care sunt afecţiunile medicale care determină un risc mai mare de infectare în cazul copiilor, susțin ei.

Un studiu amplu, care a inclus pacienţi pediatrici de pe teritoriul Statelor Unite, a descoperit că doar 4% au fost infectaţi cu noul coronavirus, iar cea mai mare parte a acestor cazuri au fost însoţite de simptome moderate sau asimptomatice.

Studiul, condus de Spitalul de Pediatrie din Philadelphia (CHOP), cuantifică şi confirmă – fără a încerca însă să găsească o explicaţie – unul dintre cele mai mari mistere ale pandemiei: De ce o infecţie care a ucis până în prezent 1,3 milioane de persoane la nivel global este rară şi de cele mai multe ori inofensivă la copii?