Covid-19 face prăpăd în PNL. Un nou caz de infectare cu noul coronavirus a fost depistat la PNL Maramureş. Situația este cu atât mai dramatică cu cât acum filiala liberală se afla în plină pregătire a campaniei pentru alegerile locale.

Consilierul Simion Bizău a fost testat pozitiv cu COVID-19. Imediat s-au luat măsuri urgente și toți cei care au intratîn contact cu acest au intrat în izolare. Totodată, sediul PNL din Baia Mare a fost închis pentru dezinfecţie.

Liberalii din Maramureş s-au organizat săptămâna aceasta pentru a strânge semnături şi a organiza şedinţe de partid, în vederea pregătirii campaniei pentru alegerile locale. Întreaga mobilizare a fost oprită, după ce consilierul local Simion Bizău s-a infectat cu noul coronavirus. Politicianul a fost implicat până marţi în diverse activităţi de campanie la PNL Maramureş.

Conducerea PNL Maramureş a anunţat că activitatea filialei a fost întreruptă.

„PNL Maramureș anunță că, în urma confirmării unui caz de infectare cu noul coronavirus în cadrul organizației, activitatea de zi cu zi desfășurată în sediul din Baia Mare va fi sistată, până la finalizarea procedurilor standard pentru revenirea în condiții de siguranță.

Decizia a fost luată pentru prevenirea oricărui risc de transmitere a virusului, chiar dacă colegul nostru care a fost depistat pozitiv nu a fost la acțiunile de strângere de semnături derulate în ultimele zile în Baia Mare și nu își desfășura activitatea în interiorul organizației.

Cu toate acestea, imediat ce am aflat rezultatul testului, am decis ca sediul PNL din Bulevardul București nr.4 să fie închis de îndată până la finalizarea procesului de dezinfecție și testarea colegilor, proceduri care se află deja în curs de desfășurare”, se arată într-un comunicat PNL Maramureş, citat de actualmm.

În plus, toate persoanele care au fost în contact direct cu Bizău au luat decizia de a se autoizola până la aflarea rezultatelor testării.