Două sortimente de iaurt au fost retrase din toate magazinele Lidl din țară în urma unor suspiciuni de „contaminare cu un corp”.

Potrivit informațiilor prezentate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), este vorba despre Pilos Iaurt natur 3.5% grăsime de 1 kilogram și Pilos Iaurt natur 1.5% grăsime, la fel de 1 kilogram.

Motivul retragerii produsului este că în componența iaurtului a fost găsit plastic: „Suspiciune de contaminare cu corp străin – masă plastică de 0.2 – 0.5 mm”. ANSVSA a avertizat pe pagina oficială că „Produsul poate fi returnat în orice magazin Lidl, iar contravaloarea acestuia va fi restituită fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.”

Sursă: ANSVSA
Sursă: ANSVSA

Mai multe detalii chiar aici.

Un alt produs a fost retras din vânzare în rețeaua Lidl, este vorba despre „Oțet din Vin SEINEANA”

ANPC a confirmat faptul că unul dintre oțeturile comercializate în rețeaua de magazine Lidl, este, de fapt, acid acetic. Produsul a fost retras temporar de la comercializare de către ANPC.

În urma unor verificări desfășurate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), cu aproximativ 3 luni în urmă, în lanțul de magazine Lidl, acțiuni de control care vizau modul în care este respectată legislația în domeniu, în respectivele unități, au fost prelevate probe din produsul „Oțet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenței acidului acetic în produs.

Lotul prelevat a fost oprit temporar de la comercializare până la finalizarea documentului de control, ca urmare a elaborării rapoartelor de încercare, se arată într-un comunicat de presă emis de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Președintele ANPC: Am convingerea că toți marii operatori economici înțeleg că suntem în aceeași tabără

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a vorbit recent despre faptul că toți furnizorii trebuie auditați și că autoritatea va răspunde pozitiv solicitărilor în acest sens. De asemenea, acesta a precizat că consumatorii trebuie feriți de pericolul pe care îl prezintă falșii producători.

„Am convingerea că, până la urmă, toți marii operatori economici înțeleg că suntem în aceeași tabără. Vrem consumatorii mulțumiți, la adăpost de orice pericol și încrezători în produsele și serviciile puse pe piață. Iată o dovadă în plus că trebuie să strângem rândurile și să verificăm umăr la umăr toate produsele aflate pe raft.

Falșii producători și cei ce se dovedește a avea intenții rele trebuie eliminați de pe piață, împreună cu produsele sau serviciile lor. Toți furnizorii trebuie auditati și suntem la dispoziția celor ce ne solicită sprijinul în acest sens”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC, în luna octombrie.