Asociaţia InfoCons atenționează consumatorii că au fost retrase de la comercializare mai multe tipuri înghețată din magazinele Metro. Retragerea a fost declanșată de furnizor, care a constatat rezultate necorespunzatoare la analizarea unui ingredient utilizat în fabricarea înghețatei.

Aparent, în compoziția chimică a produsului alimentar exista un nivel mare de oxid de etilenă.

Mesaj de urgență pentru consumatorii români

InfoCons sfătuiește clienţii să nu consume înghețata respectivă, ci să returneze alimentele cumpărate înapoi la magazinele Metro Cash & Carry România până pe 18 ianuarie 2022. Desigur, oamenii își vor primii banii înapoi.

„Vă informăm ca Metro Cash & Carry România, ca urmare a notificării primite din partea producătorului Froneri France SAS, a inițiat retragerea de la comercializare și de la clienți a articolelor menționate mai jos. Motivul rechemării: prezență oxid de etilenă în aditivul utilizat – gumă de carruba.

În cazul în care aţi cumpărat produsele menționate mai sus, vă rugam să nu le consumaţi şi să le returnaţi în magazinele Metro Cash & Carry România SRL până pe 18.01.2022, urmând să primiţi contravaloarea lor. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniențe cauzate de acest incident. Pentru informații suplimentare, puteți contacta: Telefon: 0374.115.555 E-mail: [email protected]”.

Acesta nu este singurul anunț de urgență emis de ANSVSA (Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor). Recent, au fost retrase de pe rafturile magazinelor alte produse alimentare.

Alertă alimentară în România

ANSVSA, prin vocea directorului său general, trage un nou semnal de alarmă privind o serie de produse ce pot prezenta un risc pentru consum. Este vorba despre 20 de tone de lămâi, struguri şi mandarine. Fructele conţineau pesticide periculoase şi, din păcate, au ajuns în magazinele din România rapid.

Mihai Ponea, director general al Autorității Sanitar-Veterinare, spune că a atras atenţia, încă din noiembrie, despre importurile masive de fructe şi legume neconforme, tratate cu astfel de pesticide periculoase pentru oameni. Cea mai mare cantitate de produse a ajuns în România din Turcia, potrivit Digi24.