Alertă alimentare în România! Au fost retrase imediat de pe rafturi. Pot provoca cancer

În urma descoperirii respective, Mega Image a decis retragerea de la vânzare a sortimentului de înghețată Toblerone cu ciocolată și miere 4X100 ml, din loturile LPL0330, LPL0331, LPL1061, LPL1127. Astfel, toate produsele retrase urmează să fie distruse.

În acest context, Mega Image solicită clienților să nu consume produsele cu loturile mentionate anterior şi să le distrugă, sau sa le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul. Totuși, este necesară prezentarea bonului fiscal. Totodată, consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus, până la data de 24.08.2021.

Produsul retras anterior de Mega Image

Anterior au fost retrase produse de la Milka și KitKat, în care s-a descoperit utilizarea peste limite legale a oxidului de etilenă. Astfel, a fost vizată înghețata Milka Mini Stick, loturile MI1135 și MI1136 cu termenul de valabilitate 31.05.2023. De cealaltă parte, în cazul KitKat, era vizată înghețată pe băț, lotul PL1048, cu termen de valabilitate 28.02.2023.

Demersurile au fost înaintate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilena. Toate produsele retrase urmează au fost distruse.

Totodată, produsele deja existente pe piață urmează să fie retrase, iar cei care le-au cumpărat le pot aduce înapoi.  În acest context, Mega Image solicită clienților să nu consume produsele cu loturile sus menționate și îi roagă să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul.

Potrivit Mega Image, pentru a-și recupera banii, clienții sunt nevoiți să prezinte bonul fiscal. În același timp, există și o dată limită. Mai exact, returnarea produsului este posibilă doar până la data de 16.08.2021, mai precizează Mega Image.

Sursă foto: Dreamstime