Secţiile de votare din Republica Moldova pentru alegerea preşedintelui ţării s-au închis duminică la ora 21:00, însă rămân deschise unele din străinătate, unde alegătorii mai stau la coadă.

La ora 21:00, prezenţa la vot este de 42,73%, exercitându-şi dreptul 1.213.884 de alegători, informează Unimedia.

Conform unui sondaj realizat în ziua votului de AfterPoll 2020, Igor Dodon ar fi strâns 40,9% din voturi, iar Maia Sandu – 34,6%. Aceste date nu cuprinde voturi din Transnistria și Diaspora.

Sondajul a fost realizat astăzi, 1 noiembrie, între orele 12:00 – 20:00 pe un eșantion de 3939 de participanți, dintre care 2522 participaseră deja la vot. Dintre aceștia doar 1514 au oferit informația privind votul lor.

Modul de selecție a respondenților a fost aleatoriu, iar marja de eroare este de +/-2,5%.

Sondajul a fost finanțat de a European Endowment for Democracy și Ambasada Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova. Metodologia sondajului și desfășurarea sunt asigurate de Centrul de cercetări sociologice și marketing CBS-Research.

S-au format cozi la secțiile de votare din mai multe țări

La mai multe secţii din ţări europene, zeci de oameni încă stăteau la coadă duminică seara pentru a-şi putea exercita dreptul de vot în cadrul alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, informează Unimedia.

Rânduri de zeci de persoane au fost semnalate la secţii de votare din Franţa, Germania, Irlanda, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Italia, România, Belgia, Israel, Canada, Spania, Cehia, conform datelor oferite de Comisia Electorală Centrală.

În cursul zilei au fost înregistrate aglomeraţii la unele secţii de votare din Canada, Israel, Belgia, Franţa, Marea Britanie, Germania, Italia, Irlanda, România, Spania, Elveţia, Cehia.