Sorin Grindeanu anunță că Marcel Ciolacu va fi viitorul președinte al țării

Sorin Grindeanu se arată încrezător în șansele de victorie în 2024. Acesta și-a exprimat convingerea că partidul său va obține victoria la toate alegerile din acest an. El afirmă că vor PSD va alege viitorul președinte al României.

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a exprimat la Târgu-Mureș opinia că partidul se află într-o poziție asemănătoare cu cea din anul 2000. Amintim că, în acel moment, partidul a obținut victoria în toate scrutinele.

El a subliniat că PSD va juca rolul crucial în alegerea viitorului președinte al României, pe Marcel Ciolacu.

„Cred că în anul 2000 am făcut ceea ce trebuia să facem, partidul a fost aşezat extraordinar de bine şi am câştigat toate alegerile. Aşa vom face şi anul acesta. Toate alegerile.

Suntem exact în aceeaşi situaţie în care, sigur, din păcate, după 24 de ani, să fim cei care vom da viitorul preşedinte al României, pe Marcel Ciolacu”, a declarat Sorin Grindeanu.

Prim-vicepreședintele PSD susține că echipa lui Ciolacu face eforturi pentru a câștiga toate alegerile. Primul test va fi în septembrie, la alegerile prezidențiale.

„Această echipă condusă de Marcel Ciolacu a reuşit, pas cu pas, să câştige toate bătăliile pe care le-am avut. Testul cel mai important e în acest an.

Îl vom da în septembrie cu alegerile prezidenţiale şi decembrie cu parlamentare. Astfel încât să avem preşedinte, să câştigăm alegerile parlamentare, locale şi europarlamentare”, a completat el.

Calendarul alegerilor din acest an

Marcel Ciolacu a oferit informații despre programul electoral. El a subliniat că a acționat în interesul superior al țării sale. În plus, a adăugat că nu a ținut cont de eventualele costuri asociate.

Liderul PSD a dezvăluit că, pe lângă decizia de a comasa alegerile, s-a ajuns și la un acord de colaborare electorală între PSD și PNL pentru lista de candidați la parlamentare.

El a menționat că în luna septembrie vor avea loc alegerile prezidențiale, stabilind trei perioade posibile: 1-15, 8-22 sau la sfârșitul lunii septembrie.

„8 decembrie pentru alegerile generale. Vor fi întrebări de ce se decalează. Nu văd nimic deosebit ca predarea-primirea între fostul preşedinte şi actualul preşedinte să se desfăşoare în normalitate”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Parlament.

1. Alegeri europarlamentare în România – 9 iunie 2024

2. Alegeri locale în România – 9 iunie 2024 (comasate cu cele europarlamentare)

3. Alegeri prezidențiale în România – turul 1 – 8 septembrie 2024, turul 2 – 22 septembrie 2024 (varianta preferată de premier)

4. Alegeri parlamentare în România – 8 decembrie 2024