Alcatel-Lucent, cel mai mare producator de retele de telefonie fixa din lume, a anuntat ca va disponibiliza 1.000 de angajati din managementul companiei dar si 5.000 de sub-contractori in incercarea de a genera reduceri de costuri de 2 miliarde de dolari in urmatorii doi ani. Compania spera ca in acest fel va reusi sa revina pe profit, dupa sapte trimestre consecutive de pierderi.

Compania, cu sediul in Paris, a anuntat vineri ca anul viitor va reintra pe profit operational. Totodata, Ben Verwaayen, directorul executiv al Alcatel-Lucent, a declarat ca se asteapta la o scadere de 8-12% a pietei de profil in 2009.

Noua runda de disponibilizari aduce numarul total de concedieri la 22.500 de la cumpararea Lucent Technologies Inc. de catre Alcatel, in 2006. Incepand cu acest an compania a inregistrat pierderi totale de 4,84 miliarde de euro, din cauza costurilor de reorganizare si restructurare a proceselor companiilor.

Valoarea de piata a Alcatel-Lucent s-a prabusit de la fuziune, ajungand de la 19,2 miliarde de euro in 2006, 4,3 miliarde de euro in acest an.

Sursa: Bloomberg