Fostul şef al Rezervei Federale, Alan Greenspan, a declarat, într-un interviu acordat BBC, că lumea va trece printr-o nouă criză financiară.

„Criza va avea loc din nou, dar va fi diferită”, a spus Alan Greenspan. (VIDEO)

Greenspan a ţinut să precizeze că a prevăzut faptul că va urma criza, aceasta fiind o reacţie normală a unei lungi perioade de prosperitate. „Crizele financiare sunt diferite, însă au aceeaşi sursă fundamentală”, a afirmat Greenspan.

Bancherii ştiau ce va urma

„Există un mod de manifestare al oamenilor atunci când se confruntă cu lungi perioade de prosperitate, şi anume acela de a crede că acestea sunt neîntrerupte”.

În ceea ce priveşte criza financiară care a urmat falimentului Lehman Brothers, Greenspan a ţinut să precizeze că bancherii ştiau de dinainte că se expun unui grad ridicat de risc şi că, la un moment dat, va urma un punct în care vor avea loc corecţii.

De vină e „natura umană”

Întrebat dacă poartă vreo vină pentru declanşarea actualei crize Alan Greenspan a declarat că nu are nici cea mai mică responsabilitate pentru criza economică.

„Este vorba despre natura umană. Până se va găsi cineva care să schimbe firea umană, vom tot avea crize, însă niciuna nu va arăta exact ca aceasta, pentru că două crize nu au nimic în comun, decât firea umană”, a spus fostul preşedinte al Rezervei Federale Americane.

SURSA: BBC