American International Group (AIG) urmează să vândă sediul central al operaţiunilor din Japonia, pentru circa 1 miliard de dolari, către o companie japoneză de asigurări, potrivit unor surse apropiate discuţiilor, citate de „Wall Street Journal” („WSJ”) şi preluată de Mediafax.

Tranzacţia ar reprezenta una dintre cele mai mari vânzări de active derulate de AIG pentru a rambursa datoriile guvernamentale create în urma ajutoarelor de stat primite în ultimele luni de la autorităţile din Statele Unite.

Momentul încheierii unui acord nu este clar, din moment ce pieţele nipone rămân închise până miercuri pentru o sărbătoare naţională, scrie publicaţia.

AIG, cel mai mare asigurător din lume la începutul lui 2008 după capitalizarea de piaţă, a fost salvat de la faliment în ultimul trimestru al anului trecut printr-un ajutor de stat de 85 miliarde de dolari, extins, până în prezent, la peste 170 miliarde de dolari.

Grupul derulează în prezent o campanie de vânzare de active şi operaţiuni din întreaga lume pentru a rambursa datoriile către stat.
 
SURSA: Mediafax