Potrivit Bloomberg Billionaires Index, cel mai mult a avansat ieri exact averea celui mai bogat om din lume, adică a mexicanului Carlos Slim, cu 2,11 miliarde dolari, până la 74 miliarde dolari.
Slim a fost urmat la distanţă considerabilă de Amancio Ortega, proprietarul lanţului de magazine Zara, şi de Liliane Bettencourt, proprietara L’Oreal, L’amcome şi a brandurilor Garnier. Atât Amancio Ortega, al patrulea cel mai bogat om din lume, cât şi Liliane Bettencourt au câştigat ieri circa 1,18 miliarde dolari.
Averea lui Ortega a ajuns la 42,8 miliarde dolari, iar cea a franţuzoaicei Bettencourt a urcat la 23,2 miliarde dolari, ea devenind astfel a 16-a cea mai bogată de pe planetă.
Din primii cei mai bogaţi 40 de oameni din lume, doar 4 au înregistrat pierderi, cea mai mare fiind consemnată de Sheldon Gary Adelson, de 449 milioane dolari, până la 17 miliarde dolari.
Totuşi, dintre miliardarii lumii unul s-a remarcat ieri prin pierderi considerabile. Fondatorul Facebook şi CEO celei mai mari reţele de socializare din lume, Mark Zuckerberg, a pierdut ieri peste 2 miliarde de dolari, potrivit Forbes, din cauza prăbuşirii acţiunilor Facebook cu peste 18%.
Rezultatele slabe raportate de Facebook, care au arătat trecerea pentru prima oară pe pierdere, au făcut ca acţiunile să coboare până la cel mai mic nivel din istoria acestora pe Wall Street, mai exact sub 24 de dolari. În mai ele debutaseră la 38 dolari, prin IPO.
Nici Forbes şi nici Bloomberg nu dau indicii despre noul nivel al averii lui Zuckerberg, însă el nu se mai află printre cei mai bogaţi 40 de oameni ai planetei, prinşi în Bloomberg Billionaires Index.