Conform acordului, Ageas a cumpărat restul de 49% din participaţia în Medis şi Ocidental Seguros de la societatea mixtă, Millenniumbcp Ageas (MBCP). Millennium bcp va distribui în continuare asigurări de viaţă şi “non-life” de la Millennium bcp Ageas până în 2029.

Partenerii societăţii mixte au acceptat să împartă excesul de capital de 290 milioane de euro sub formă de dividende şi reducerea capitalului, astfel încât operaţiunile vor fi pozitive pentru fluxul de numerar al Ageas, care vrea să-şi extindă prezenţa pe segmentul de asigurări 'non-life' şi majorarea rentabilităţii capitalului propriu (ROE) la 11% în 2015.

“Portugalia este o piaţă pe care o cunoaştem bine şi este caracterizată de rate de penetrare încă scăzute dar credem că reprezintă o oportunitatea promiţătoare pentru grupul nostrum”, a afirmat directorul general al Ageas, Bart De Smet.

Tranzacţia urmează să fie supusă autorităţilor de reglementare.Cea mai mare bancă privată din Portugalia, Millennium bcp, şi-a început activitatea pe piaţa românească pe 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultană a 39 de sucursale, în Bucureşti şi în opt oraşe din ţară.

Sursa: Agerpres