AFI Palace Ploieşti va fi ancorat de un hipermarket Cora cu o suprafață totală de 13.000 metri pătrați. Printre brandurile cunoscute de modă ce vor fi prezente în AFI Palace Ploiesti se numără și renumitul retailer suedez H&M care va deschide un magazin cu o suprafață de 1.600 metri pătrați distribuiți pe două nivele, respectiv parterul și primul etaj al mall-ului.
Pe lângă cele două branduri s-au mai închiriat spaţii şi către Flanco, Reserved, New Look, Arsis Vodafone, Sensiblu, Samsonite, Maxbet, Musette, Splendor, McDonalds și Pizza Dominium.
Magazinul Flanco va fi situat la parterul mall-ului și va avea o suprafață de 1.200 metri pătrați, în timp ce Reserved și New Look vor deschide câte un magazin de circa 500 metri pătrați fiecare la primul etaj al mall-ului. McDonald’s a semnat cu AFI Europe deschiderea celei de-a treia unităţi din Ploieşti în viitorul mall.
“Suntem în negocieri avansate cu mulți alți retaileri locali și internaționali și estimăm că vom atinge o rată de închiriere de 75%, până la finele lunii aprilie”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.
AFI Palace Ploiesti este primul mall din oraş şi va dispune de o suprafață totală închiriabilă de 28.000 metri pătrați distribuită pe două etaje și aproape 1.000 de locuri de parcare. Centrul comercial va fi amplasat în locul fostei fabrici Flacăra din Ploieşti, a cărui teren a fost cumpărat de israelieni pentru 15 mil. euro în 2007. Data de livrare a proiectului este estimată pentru a doua jumătate a anului 2013, construcția urmând să fie demarată în următoarele zile.
AFI Palace Ploiesti este primul proiect demarat de AFI Europe Romania anul acesta, la scurt timp după începerea construcției primei clădiri de birouri de clasă A din cadrul proiectului AFI Business Park Cotroceni din București, clădire ce va fi inaugurată în 2012. Tot pentru acest an compania a anunţat începerea construcţiei la mallul de pe platforma Laromet din Bucureştii Noi.