Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe, proprietarul mall-ului AFI Palace Cotroceni, a lansat recent trenuleţul pentru copii denumit Mini-Express, care va circula pe culoarele centrului comercial, cu staţia de îmbarcare în zona bazarului. Noua atracţie a implicat o investiţie de 75.000 euro.

Trenuleţul este alimentat de un motor de 48 volţi şi poate funcţiona aproximativ 15-20 de ore, pe baterii. Mini-Express-ul poate transporta aproximativ 24 de copii. Adulţii care vor să îşi însoţescă copiii, pentru a-i supraveghea, o pot face, se arată într-un comunicat al companiei.

Locomotiva este dotată cu opţiunea „roţi în mişcare”, o imitaţie a roţilor unei locomotive cu aburi, oferind astfel o experienţă cât mai reală copiilor. Totodată, sistemul audio produce sunetul unui motor cu aburi, acesta variind în funcţie de viteză, acceleraţie şi frânarea trenului.

Centrul comercial este amplasat la intersecţia dintre Str. Vasile Milea şi Bd. Timişoara şi a fost construit în urma unei investiţii de circa 300 mil. euro, cea mai mare lucrare finalizată de la începutul crizei economice.